Zo is het allemaal begonnen...

Er was eens een musical... En niet zomaar een musical. Een door de jeugd van het koor Cantemus uit Merksem uitgevoerde én zelfgeschreven musical bracht in 2008 een gek idee naar voor: een nieuw koor. Een jeugdkoor dat zoekt naar een nieuwe koorbeleving, naar eigentijdse muziekbewerkingen en naar creatieve manieren om muziek te maken en op te voeren. Zo werd Rejoice geboren, jeugdkoor olv Peter Laureyssens. Een pril begin maakte al snel plaats voor een bloeiend geheel en voor het goed en wel beseft werd stond Rejoice volledig op eigen voeten. Met heel wat fantastische projecten, een met geen woorden te beschrijven sfeer en muziek als rode draad doorheen het verhaal groeide Rejoice snel tot een jeugdkoor dat zo veel meer doet dan zingen alleen.

Dit zijn wij...

Rejoice zoekt naar een nieuwe koorbeleving. Nummers geschreven of gearrangeerd door leden, concerten in een volledig eigen bedacht idee, projecten in samenwerking met verschillende groepen, het kan allemaal. Iedereen krijgt de kans om zijn of haar talenten te ontplooien en te gebruiken.

Rejoice is ervan overtuigd dat iedereen die wil zingen de kans moet kunnen krijgen om te zingen. Onder dat motto blijft het een jeugdkoor dat steeds nieuwe kijken geeft en krijgt op de beleving van samen zingen.

 

 

Creatief muziek brengen

Wat Rejoice brengt is iets uniek. Nummers die instrumentaal ondersteund worden door koorleden, zelfgemaakte arrangementen gaande van de eenvoudigste ‘spiritual’ tot gamemuziek ondersteund door een orkest, bij Rejoice kan het. Naast muzikale creativiteit wordt de aandacht graag gelegd op alles dat een concert uniek maakt. Projecties, choreo, thema’s, ideeën achter een concert,… worden mee uitgedacht en vaak ook verwezenlijkt door de leden. Zo wordt elk concert een uniek project dat door het publiek lang meegedragen wordt.

Peter Laureyssens

Bij een koor hoort natuurlijk ook een dirigent. Peter heeft als dirigent van Cantemus 
de grote stap mee gezet voor Rejoice en nam graag het dirigeerstokje in handen.

Zijn aanstekelijke energie weet hij op het koor over te brengen als geen ander 
waardoor een overtuigend enthousiasme heerst. Peter volgde notenleer, piano, 
harmonie en muziekgeschiedenis aan de muziekacademie te Merksem.

Dat hij muziek meedraagt in hart en nieren liet zich ook merken in zijn verdere 
studie. Aan het Conservatorium te Antwerpen behaalde hij eerste prijzen voor 
notenleer bij Lode Dieltiens en studeerde hij harmonie bij Emmanuel Geeurickx 
en muziekgeschiedenis. Hierna voltooide hij ook zijn studie voor koordirectie 
bij Roger Leens met het behalen van -opnieuw- een eerste prijs.

Sinds 1986 dirigeert Peter het gemengd koor Cantemus en sinds 2008 ook Rejoice.

Naast heel dit koorgebeuren zingt hij ook bariton bij de a capella groep Take 5. 
Voor deze ensembles waagt hij zich regelmatig aan het schrijven van muziek 
en arrangementen.

 
Interesse?

Wil je graag deel uitmaken van het verhaal? Vastberaden om te komen zingen of voorzichtig een repetitie proberen? Contacteer snel onze dirigent via de contactgegevens hier rechts.

De repetitie gaat wekelijks door op zaterdag van 19.00u tot 21.00u in de refter van De Kleurenboom te Ekeren-Donk, het werkjaar begint in september maar instappen is steeds mogelijk.

Rejoice stelt zich ook beschikbaar om te zingen op jouw evenement! Een aangepast en gevarieerd repertoire zorgen dat voor elke gelegenheid een muzikale toets voorzien kan worden. Ook hiervoor mag u dus gerust contact opnemen.

  • 0472 91 07 95

Wij bedanken onze sponsors